OSMANİYE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı İl Müdürümüz Sayın Aydın ALBAK' ın Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Şehit Barış Göl İlkokulu'nda düzenlenen törenle devam etti. Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Şehidimiz Barış Göl'ün ailesi, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Ayhan Akkaya yaptı. Okul Müdürü Akkaya, adını Osmaniyeli kahraman Şehidimizden alan Şehit Barış Göl İlkokulunun 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ilk defa eğitim öğretime başladığını ifade ederek, "Dün Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde vatan uğruna can veren Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimize saygımızdan ötürü programımızın büyük bir bölümünü çıkarmış bulunmaktayız."diye konuştu. Konuşmasının devamında, Okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Akkaya, "Ülkemizin geleceği ve refahı için güçlü kadromuz ve olmazsa olmaz velilerimizle birlikte öğrencilerimizi hızla gelişen ve değişen dünyanın gereksinimlerini karşılayabilecek, öğrenmeyi öğrenen, problem çözme yeteneğine sahip, çevresine ve kültürel değerlerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız."dedi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, "Aziz milletimizin güçlü yarınlarını inşa etme sürecine katkı sunmak adına, Osmaniye Eğitim Ailesi olarak yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluk, heyecan ve huzuru içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Dün olduğu gibi bugün de Türk Eğitim Sistemimizin çağın gereklerine uygun, milli ve manevi değerlerimizle donanmış yapısı bugün de Devletimizin gücüyle milletimizin önünde yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Bu noktada Osmaniye'mizin her bir okulundan bugüne kadar gelen başarı ve gurur tablolarına yenilerini ekleyeceğinizden hiçbir şüphem yok."dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Albak sözlerinin devamında, "Bugün itibariyle 222 okulumuzda güçlendirme çalışması tamamlanırken, 24 derslikli 3 okulumuz da hizmete girmiştir. Ayrıca 4 yatırımımız ve 12 anaokulu yapım işi de ihale sürecindedir. Bu noktada bizlere düşen ise Baş Öğretmen Atatürk'ün de işaret ettiği gibi "Çalışmak, çalışmak, çalışmak..."dedi.

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise 2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Eğitimde başarılı bir çizgimiz var. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi yürekten kutluyorum. Bu başarının artarak devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."dedi. Vali Yılmaz konuşmasının devamında, "Eğitime yapılan harcama, fedakârlık asla boşa gitmez. Çünkü geleceğimizin çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."diyor. Öğretmenlerim, siz gurur duyacağınız eserleri yetiştirin lütfen ve yetiştirdiğiniz eserleri takip edin. Onlar, ileride daha büyük hizmetler yapacak, daha büyük eserler yetiştirecek nesiller olsun inşallah."diye konuştu.

Vali Yılmaz, sözlerinin devamında, dün Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dileyerek, "Şehitler Diyarı Osmaniye'mizin de Şehidi var. Bugün Şehidimizi sonsuzluğa uğurlayacağız. Şehidimiz olduğu için programımızın neredeyse tamamını iptal ettik. Çünkü biz bu Vatanı, Şehitlerimize borçluyuz. Bugün bu programın gerçekleştiği okulumuza ismini veren Şehidimiz Barış Göl'e Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün Şehidimizin ailesi de burada, kendilerini saygıyla selamlıyorum. Bu vesile ile bütün Kahraman Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş Şanlı Gazilerimizi bir kez daha minnetle, saygıyla anıyorum. Allah onlardan razı olsun."dedi.

Sözlerinin son bölümünde, eğitim öğretimde Türkiye'de 16. Sırada olduğumuzu ifade eden Vali Yılmaz, "Şehitler diyarı Yiğit Osmaniye'mize 16. Sırada olmak güzel bir başarı ama yetmez, hedefimiz ilk 10'da olmak, o da yetmez ilk 5 ve ilk 3'e kadar mücadeleye devam" dedi. Vali Yılmaz, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başarılarla geçmesini dileyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Şehit Barış Göl İlkokulu öğrencisi Emani Mulla tarafından "Bayrak" şiiri okundu. 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere "okulumuza hoş geldiniz" çiçeği sundular.

Programın devamında okulun ilk ders zilini çalan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra sınıfları ziyaret etti. Öğrenciler tarafından bayraklarla karşılanan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları öğrencilere bir süre sohbet ederek, ders kitaplarını dağıttılar. Öğrencilere ve öğretmenlere yeni öğretim yılında başarılar dileyen Vali Yılmaz, tüm öğrencilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek temenni etti.

 

12-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-2022

Adnan Menderes Mh. Valilik Binası 80020 Merkez / Osmaniye - 03288261783

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.